ЦВК дала більше часу на призначення місцевих виборів

Четвер, 16 серпня 2018, 19:57

Центральна виборча внесла зміни до порядку призначення місцевих виборів, розширивши часові можливості їх призначення.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК із посиланням на рішення, ухвалене 16 серпня на черговому засіданні комісії.

"Комісія розширила часові можливості призначення перших місцевих виборів. Так, згідно зі змінами, комісія за наявності відповідних бюджетних асигнувань для організації підготовки та проведення місцевих виборів призначає перші місцеві вибори не пізніше ніж за 70 днів до дня таких виборів, як правило, на останню неділю квітня, останню неділю жовтня, будь-яку неділю грудня, крім останньої. Як виняток перші місцеві вибори можуть бути призначені на іншу дату", - кажуть у Центрвиборчкомі.

Там заявили, що лише 16 серпня отримали 12 подань від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів з 6 областей та 1 подання – щодо додаткових.

У ЦВК зазначили, що чекають найближчим часом на інші подібні звернення від ОДА.

"Рішення ЦВК щодо призначення зазначених виборів буде прийнято при забезпеченні принципу правової визначеності, що є невід'ємною, органічною складовою принципу верховенства права", - наголосили в комісії.

Також там повідомили, що Центрвиборчком розглянув звернення Нацагентства з питань запобігання корупції і надав його представникам доступ "у режимі читання" до державного реєстру виборців та системи "Вибори".

Крім того, ЦВК обіцяє організувати у своєму приміщенні по одному автоматизованому робочому місцю для доступу до вказаних систем на узгоджені з НАЗК дати.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Центральна виборча комісія блокує жовтневі вибори в об’єднаних територіальних громадах.

А в Комітеті виборців України повідомили, що якщо ЦВК до 17 серпня не ухвалить рішення про призначення виборів, вони не відбудуться в жовтні 2018 року.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування