Україна в Мінську вимагатиме допуску до Асєєва координатора ОБСЄ

Субота, 18 серпня 2018, 15:38
Україна в Мінську вимагатиме допуску до Асєєва координатора ОБСЄ

Українська сторона в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі вимагатиме негайно допустити до утримуваного в ОРДО журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) координатора ОБСЄ Тоні Фріша.

Про це повідомила перший віце-спікер ВР, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"В Мінську ми звернемо увагу росіян на дії їх підопічних з ОРДЛО, які катують журналіста. Й вимагатимемо негайного допуску до Стаса координатора ОБСЄ Тоні Фріша", - написала вона.

Геращенко переконана, що "зізнання" Асєєва у шпигунстві, показані по російському телебаченню, були "вибиті".

"В мене немає жодних сумнівів, що ці "зізнання" вибивалися під тортурами. Станіслава утримують в повній ізоляції, до нього не допускають родичів, ОБСЄ, МКЧХ, й навіть не в Донецькому СІЗО, а в новоствореному концтаборі на колишньому заводі. Йому не дозволяють передати листи чи передачу, жодної вісточки від рідних чи друзів", - зазначила перший віце-спікер.

За словами Геращенко, Асєєв є у списках на обмін, запропонованих українською стороною.

"Інше питання, що поки що звільнення заручників заблоковане, й враження, що Кремль не збирається поки що нікого відпускати. Ані напівживого Олега (Сенцова – ред.), ані морально пригніченого Стаса (Асєєва – ред.), ані з тюрем РФ, ані з окупованих територій", - додала вона.

Як повідомлялося, 17 серпня телеканал "Россия-24" показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку. Бойовики вперше показали Асєєва з моменту затримання.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News