Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російського "Механіка Погодіна" заблоковано в порту Херсона на 3 роки

Субота, 18 серпня 2018, 17:38
Російського Механіка Погодіна заблоковано в порту Херсона на 3 роки

Російське судно "Механік Погодін", яке перебуває в українському санкційному списку, заблоковано в порту Херсона на три роки.

Про це заявив заступник постійного представника президента в АР Крим Ізет Гданов, пише "Громадське радіо".

"10 серпня актив даної компанії, а саме судно "Механік Погодін", було заблоковано на три роки у порту міста Херсон", -  зазначив Гданов.

Раніше стало відомо, що екіпаж судна не пустив на борт портову інспекцію, яка хотіла перевірити скаргу про незадовільний стан.

Гданов назвав такі дії екіпажу незаконними та додав, що моряки, "відповідно до вимог чинного законодавства, понесуть відповідальність".

Він також зазначив, що інспекція спробує потрапити на судно вдруге.

"Кожна країна має право та зобов’язана контролювати як технічний стан судна, якщо є скарги (а там є скарги), так і екологічний стан. Це наша відповідальність як держави. Є у нас правоохоронні органи, які зобов’язані надати можливість контролюючим структурам провести контроль відповідно до їхніх повноважень. Це буде зроблено", - заявив Гданов.

10 серпня у порту Херсона виявили судно "Механік Погодін" під російським прапором, яке є в санкційному списку РНБО. Танкер, який нібито виконував перевезення на замовлення канадської компанії "Oil Marine Shipping and Chartering Inc", було затримано. 

11 серпня омбудсмен РФ Тетяна Москалькова повідомила, що моряки заблокованого в Херсоні російського танкера "Механік Погодін" не покидали судно, а влада України поки не висувала проти них адміністративних або кримінальних звинувачень.

12 серпня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що СБУ та ДПСУ не мають претензій до моряків "Механіка Погодіна". 

17 серпня російська суднохідна компанія "В.Ф. Танкер" повідомила, що представники СБУ та ДПСУ намагалися потрапити на "Механік Погодін" для перевірки, але команда судна не пустила їх.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...