Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіянку Бутіну перевели до іншої в'язниці в США – посольство РФ

Неділя, 19 серпня 2018, 19:55

Посольство Росії в США стверджує, що росіянку Марію Бутіну, арештовану в США за підозрою в шпигунстві, перевели з Вашингтона до в'язниці Александрії.

Про це йдеться в повідомленні посольства, поширеному в неділю.

"Посольству стало відомо, що після місячного утримання у Вашингтонській в'язниці російську громадянку без жодного попередження у п'ятницю ввечері перевели до в'язниці Александрії. При цьому забрали всі речі, включаючи книги, рушники, кросівки, предмети гігієни", - відзначили в посольстві.

Там стверджують також, що "перебування у столичній в'язниці закінчилося принизливим особистим оглядом з повним роздяганням". При цьому Бутіну етапували в кайданах.

"Наступні 12 годин вона провела в карантинній камері без їжі, з включеним світлом і практично без сну. Тепер вона буде утримуватися в режимі "адміністративної сегрегації" (ізоляції). Її збираються тримати за гратами в одиночній камері", - йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначили, що російські дипломати екстрено відвідали Бутіну в новій в'язниці.

"До держдепу буде направлений черговий демарш з жорсткою оцінкою неприйнятних методів, застосовуваних до російської громадянки і вимогою нормальної, людської реакції на те, що відбувається", - додали там.

У посольстві РФ заявили, що поводження з Бутіною перебуває "на межі тортур".

"Невже провини, в яких вона звинувачується, ще до рішення суду прирікають Марію на практики, що перебувають на межі тортур? Складається враження, що вихід США з Ради з прав людини ООН і був пов'язаний з наміром американської влади розв'язати собі руки для подібних провокацій", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 15 липня у Вашингтоні затримали 29-річну громадянку РФ Марію Бутіну, її підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Їй висунули ще одне звинувачення в тому, що вона намагалася налагодити зв'язки з "американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю ... з метою просування інтересів Російської Федерації".

Після першого звинувачення росіянці загрожувало 5 років в'язниці, тепер їй "світять" всі десять.

З'ясувалося також, що в 2014 році Бутіна агітувала мешканців українського Донбасу за створення т.зв. "Новоросії".

Суддя США заявила, що може заборонити адвокатам Бутіної передавати ЗМІ інформацію щодо справи.

Наступне слухання заплановане на 10 вересня.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування