Задля розблокування обміну Київ готовий помилувати ще двох росіян

Середа, 22 серпня 2018, 16:40
Задля розблокування обміну Київ готовий помилувати ще двох росіян

Українська сторона готова помилувати двох росіян для обміну на українських військовослужбовців, утримуваних на Донбасі.

Таку пропозицію озвучили на засіданні Тристоронньої контактної групи в середу, повідомляє перший віце-спікер представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"Українська сторона шукає всі можливі шляхи для розблокування процесу звільнення заручників з РФ і з окупованих територій. Зробила чергову конкретну пропозицію росіянам", – пише Геращенко.

"Українська сторона готова,як виключення, помилувати двох громадян РФ, які мають проблеми зі здоров‘ям‚ передати їх російському консулу, в присутності представників ОБСЄ і МКЧХ з одночасною передачею Україні українських військовослужбовців, яких більше 3 років незаконно утримують на Донбасі", – пояснює вона. 

Також українська сторона висловила глибоке занепокоєння тим фактом, що протягом довгого часу від Росії не надійшло жодної ( ані усної, ані письмової відповіді) на пропозицію Києва передати їм росіян, що здійснили злочини, в обмін на українців в російських тюрмах.

Як повідомлялось, 22 росіянина, засуджених за підготовки терактів, диверсії, шпигунство, участь в незаконних озброєних формуваннях і військових діях, написали звернення до президента Володимира Путіна з проханням перемістити їх в РФ в обмін на українців у російських тюрмах. Росія на ці заклики не реагує.

Засуджений у Росії за сфабрикованими звинуваченнями український режисер Олег Сенцов голодує в російській колонії вже 101 день, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування