Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На Донеччині заочно судитимуть "міністра юстиції ДНР"

Четвер, 23 серпня 2018, 13:06

Прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт щодо уродженки Макіївки Донецької області, яка займає в ОРДО посаду "міністра юстиції ДНР".

Про це повідомляє в четвер прокуратура Донеччини, за процесуального керівництва якої завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Оскільки спільниця терористів перебуває на тимчасово окупованій території Донецької області, її судитимуть заочно.

За вчинення злочину передбачено покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідством встановлено, що у березні 2015 року 43-річна уродженка міста Макіївка Донецької області з особистих корисливих міркувань вступила до складу терористичної організації "ДНР", де була призначена окупаційною владою Російської Федерації виконуючою обов’язки "міністра юстиції ДНР".

"Перебуваючи на вищезазначеній посаді та використовуючи повноваження, надані окупаційною владою Російської Федерації, учасниця терористичної організації "ДНР" забезпечує реалізацію завдань очолюваного нею "міністерства", діяльність якого направлена на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області", - заявили в прокуратурі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування