Тимошенко вважає, що Україні потрібен канцлер

П'ятниця, 24 серпня 2018, 18:03
Тимошенко вважає, що Україні потрібен канцлер

Голова партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко впевнена, що парламентська форма правління із канцлером на чолі уряду є найкращою формою для України.

Про це вона заявила під час презентації концепції нової Конституції України, повідомляє прес-служба партії.

На думку політика, українське суспільство має обирати парламентську більшість, на чолі якої буде кандидат у канцлери, який у разі перемоги на виборах очолить уряд.

"Якщо народ буде незадоволений парламентом, тоді на базі Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою суспільство може оголосити дострокові вибори", – сказала вона.

Тимошенко також запропонувала передбачити можливість у новій Конституції провести двотурові вибори до Верховної Ради.

"При цьому прохідний бар’єр буде знижено, щоб дати можливість зайти до парламенту молодим політикам", – сказала політик.

Тимошенко також презентувала інтернет-платформу для всенародного обговорення Конституції, де кожен через Інтернет-простір зможе долучитися до правок проекту Суспільного договору та концепту нової Конституції.

"Ми віримо у цю "вікі-систему", віримо, що зібравши все найрозумніше і наймудріше, що можуть порадити наші інтелектуали, ми отримаємо сильний Суспільний договір та унікальну для світу нову Конституцію", - сказала вона.

Прес-служба також повідомляє, що Тимошенко зустрілася з радником з питань національної безпеки президента США Дональда Трампа Джоном Болтоном, який перебуває в Україні з коротким візитом.

Вона подякувала представнику Трампа за принципову позицію США в питанні збереження територіальної цілісності України, повернення Криму та Донбасу, а також запровадження санкцій проти Росії як країни-агресора.

Під час зустрічі сторони обговорили питання корупції в Україні.

Раніше Юлія Тимошенко заявила про намір взяти участь у президентських виборах, що відбудуться у 2019 році. За її словами, "немає жодного сенсу виходити на строкові президентські чи парламентські вибори" без розробки та ухвалення на референдумі нової Конституції України.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News