РФ направила до берегів Сирії найпотужніше угруповання бойових кораблів

Вівторок, 28 серпня 2018, 05:52

Російський ВМФ вивів в Середземне море найпотужніше угруповання кораблів з початку участі РФ в конфлікті.

Про це пише російське видання "Известия".

Міноборони РФ розгортає в Середземному морі найпотужніше угруповання бойових кораблів за весь час участі Росії в сирійському конфлікті. До його складу входить 10 кораблів, більшість з яких оснащені крилатими ракетами "Калібр", а також два підводні човни.

До складу ударного з'єднання входять ракетний крейсер "Маршал Устінов", великий протичовновий корабель "Сєвєроморськ", сторожовий корабель "Питлівий", фрегат "Адмірал Григорович", сторожові кораблі "Адмірал Ессен" і "Адмірал Макаров", малі ракетні кораблі "Град Свіяжск" , "Великий Устюг", "Вишній Волочек" і дизель-електричні підводні човни Б-268 "Великий Новгород" і Б-271 "Колпіно".

На підході ще кілька кораблів. На крейсері "Маршал Устінов" розгорнуть потужний протикорабельний ракетний комплекс "Вулкан", а вісім бойових кораблів - носії крилатих ракет "Калібр".

Для постачання численного угруповання в Середземне море спрямований великий морський танкер Чорноморського флоту "Іван Бубнов".

Як зазначається, на думку військових експертів, угруповання виведене в море для підтримки наступу сирійської армії в провінції Ідліб - єдиному регіоні країни, що знаходиться під контролем повстанців.

Раніше в Росії звинуватили США в підготовці удару по Сирії. У свою чергу, в Пентагоні назвали заяви РФ пропагандою, але підкреслили, що готові до відповідних дій, якщо в провінції Ідліб буде застосовано хімічну зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування