Держдеп вирішив не коментувати слова про купівлю Україною систем ППО у США

Четвер, 30 серпня 2018, 09:34

Державний департамент США наразі не коментує угоду щодо можливої купівлі Україною американських систем протиповітряної оборони, про що раніше заявив посол України у США Валерій Чалий.

Такий коментар у Держдепі надали українській службі "Голосу Америки".

"У відповідності до офіційної політики Державного департаменту, ми не коментуємо потенційні угоди щодо продажу, або передачі зброї та угоди, які перебувають на стадії узгодження - до того, як щодо них буде офіційно поінформовано Конгрес США", - відповіли у Держдепі.

У Державному департаменті США також заявили, що США раніше надали Україні просунуті оборонні технології в межах зусиль покликаних допомогти Україні розбудувати її оборону у довготерміновій перспективі, захистити суверенітет та територіальну цілісність та стримати подальшу агресію.

"Як ми завжди заявляли, Україна є суверенною країною і має право захищати себе. Дана допомога включає в себе озброєння та амуніцію і є оборонною за своєю суттю. США підтримують Мінські угоди, як шлях уперед у східній Україні. Вирішення цього конфлікту повинно бути дипломатичним", - також заявили у Державному департаменті США.

Раніше у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на Валерія Чалого про те, що Україна подала запит в США щодо купівлі систем протиповітряної оборони вартістю $750 млн за одну одиницю, при необхідності мінімум трьох відповідних військових комплексів для української армії.

Пізніше Чалий заявив, що інформацію про запит України на закупівлю у Сполучених Штатів систем протиповітряної оборони неправильно інтерпретували журналісти.

Він зазначив, що конкретна їх кількість і ціна є закритою інформацією, хоча робота у напрямку військово-технічного співробітництва України і США ведеться і буде продовжуватися.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...