Геращенко: Зізнання з Асєєва вибили під тортурами

Четвер, 30 серпня 2018, 13:45

Український журналіст і публіцист Станіслав Асєєв, якого утримують в ОРДЛО, дав свідчення проти себе під тортурами.

Таку думку висловила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для мене очевидно, що так звані зізнання були вибиті під тиском, під тортурами", - заявила вона.

Геращенко наполягає на тому, щоб координатор від СММ ОБСЄ Тоні Фріш під час свого візиту на початку вересня обов'язково відвідав Асєєва.

"Більше того, за нашою інформацією, яку жодного разу не підтвердили так звані представники ОРДО, він (Асєєв – ред.) перебуває не в тюрмі. Він перебуває в створених ними концтаборах на колишньому заводі "Ізоляція" (в Донецьку – ред.)", - сказала Геращенко.  

Як повідомлялося, 17 серпня телеканал "Россия-24" показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку. Бойовики вперше показали Асєєва з моменту затримання.

Журналіст Станіслав Асєєв, який писав під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня 2017 року на окупованій території. Пізніше стало відомо, що його взяли в полон бойовики, звинувативши у шпигунстві на українську армію.

Національна спілка журналістів України закликала ОБСЄ до пошуків зниклого в ОРДО журналіста Асєєва.

Асєєв народився 1 жовтня 1989 року. З моменту окупації жив у Донецьку. Останній раз він виходив на зв'язок 2 червня 2017 року.  

У лютому журналісти України та РФ закликали звільнити Асєєва з полону бойовиків.

Прочитати колонки на "Українській правді" Станіслава Асєєва можна за цим посиланням.