Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваний в організації замаху на Гандзюк працював у міліції

П'ятниця, 31 серпня 2018, 10:54

Підозрюваний в організації замаху на активістку та керуючу справами виконкому Херсонського міськради Катерину Гандзюк – колишній оперативний співробітник УМВСУ.

Про це йдеться у статті "Української правди".

На те, що екс-оперативник Суворовського РВ УМВС у м. Херсоні Сергій Торбін є  організатором вказали інші підозрювані, його бойові побратими.

За словами колишнього члена "Правого сектору", до якого свого часу входив і Торбін,  Олександра Власова, позивний "Опер" з’явився у Торбіна саме через його колишню службу в Херсонській міліції.

"Його в поліції вважали неконтрольованим і п’яницею. Його кум, до речі, досі працює в органах, одним з начальників слідчого управління в поліції області", – сказав Власов.

Згідно з текстом підозри, Торбін був звільнений з міліції "за зловживання службовим становищем".  

"ОСОБА_4, позивний "Опер", уродженець м. Херсона …колишній працівник Суворовського РВ УМВС, звільнений за зловживання службовим становищем… Проходив службу в АТО у складі 5-го окремого батальйону УДА на посаді командира підрозділу розвідки. На даний час знаходиться у місті Херсон, являється засновником громадської організації "Добровольців-учасників АТО "Добровольці Божої Чоти" та ТОВ "Легіон захист"", - йдеться у тексті підозри.  

Як повідомлялось, 31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція розглядає напад як замах на вбивство.

Слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п’ятьох колишніх учасників АТО. Це – В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

Усі вони є членами Української добровольчої армії, яку очолює Дмитро Ярош.

В організації злочину звинувачують Торбіна, він очолює дві громадські організації "Херсонська фортеця" та "Добровольців учасників АТО "Добровольці Божої Чоти".

З березня 2018-го Торбін очолює Херсонський загін Української добровольчої армії. 

Усім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід. Чотирьох з них суд відправив під арешт, одному – обрано цілодобовий домашній арешт.

Напередодні речник поліції Ярослав Тракало повідомив, що четверо з п’яти підозрюваних у нападі на Гандзюк зізналися у скоєнні злочину. Сам організатор від співпраці зі слідством відмовляється.

Читайте також: Серійна бездіяльність, або Особливості слідства у справі Гандзюк

Ще на цю тему: "Це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими – Гандзюк та інші активісти про напади на себе"

Виправлено. Раніше у новині було вказано, що Торбін працював у поліції, однак речник МВС Артем Шевченко уточнив, що Торбін працював у херсонській міліції.  

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування