Російські тюремники пояснили, чому не пустили священника до Сенцова

Субота, 4 серпня 2018, 14:36
Російські тюремники пояснили, чому не пустили священника до Сенцова

У російській Федеральній службі виконання покарань заявили, що не допустили до незаконно засудженого українця Олега Сенцова священика, оскільки про його візит Сенцов не подавав заяв і прохань про запрошення і зустрічі.

Про це йдеться у повідомленні прес-бюро ФСВП РФ.

У відомстві підтвердили, що 31 липня до начальника УФСІН РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу щодо відвідування Сенцова звернувся єпископ Централізованої релігійної організації "Об'єднання православних громад апостольської традиції" Міхнов-Вайтенко Г.А.

"Згідно з ч.4 ст. 14 Кримінально-виконавчого кодексу РФ, до засуджених на прохання запрошуються священнослужителі, що належать до зареєстрованих в установленому порядку релігійних об'єднань, за вибором засуджених. За заявою засудженого та з письмової згоди священнослужителя проводиться особиста зустріч, в тому числі проведення релігійних обрядів і церемоній", - зазначили у ФСВП.

"На момент звернення Міхнова-Вайтенко Г.А. від засудженого Сенцова О.Г. до керівництва ІК-8 і УФСІН заяв і прохань про запрошення і зустрічі з представником зазначеної релігійної організації не надходило", - додали у Федеральній службі.

Також у відомстві заявили, що "з метою забезпечення свободи совісті та свободи віросповідання засуджених за ІК-8 УФСІН Росії по ЯНАО закріплений священнослужитель російської православної церкви отець Максим, який регулярно відвідує даний заклад і проводить релігійні обряди і церемонії, а також особисті зустрічі із засудженими".

"Від засудженого Сенцова О.Г. заяв про надання зустрічей зі священнослужителем не надходило. У разі надходження заяви від засудженого з проханням про надання йому зустрічі зі священнослужителем, зустріч буде організована в установленому законом порядку", - додали у службі.

Раніше стало відомо, що до українського політв’язня, режисера Олега Сенцова, який 16 травня оголосив про голодування, не пустили священика.

"Почувши "Сенцов Олег Геннадійович, 1976 р.н.", Новіков (Начальник в Ямало-Ненецькому автономному окрузі полковник внутрішньої служби Олександр Новіков - ред.) просто змінився в обличчі і заявив мені дослівно так: Я не бачу доцільності у Вашій зустрічі з Сенцовим", - повідомив отець Григорій.

Отець залишив відповідні заяви на допуск до Сенцова полковнику, а також в прокуратуру зі скаргою про недотримання закону керівництвом ФСВП Ямало-Ненецького АО.

Російський закон дозволяє священнослужителям, які належать до зареєстрованих в установленому порядку релігійних об'єднань, відвідувати людей, що перебувають у місцях позбавлення волі.

Особиста зустріч може тривати до двох годин кожна, число таких зустрічей закон не обмежує, а при бажанні сторін, ця зустріч може проходити наодинці і навіть поза межами чутності третіх осіб.

Олег Сенцов оголосив голодування  з 16 травня, вимагаючи від влади РФ відпустити усіх утримуваних українців. 

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії.  Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов "схуд і сильно постарів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News