КПВВ на Донбасі працюють у штатному режимі - представник омбудсмена

Субота, 1 вересня 2018, 19:55
КПВВ на Донбасі працюють у штатному режимі - представник омбудсмена

Усі КПВВ в Донецькій області працюють у нормальному режимі з 14.30 суботи, однак потік людей значно обмежений з боку ОРДО.

Про це повідомив представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський у Facebook у суботу ввечері.

"Всі КПВВ у Донецькій області працюють в нормальному режимі з 14.30. Але потік людей значно обмежений з боку "ДНР". Наші працювали в штатному режимі з ранку", - написав він.

За даними Лисянського, через блокування з боку бойовиків через КПВВ "Майорськ" у суботу пройшло 2508 чоловік і 463 транспортних засоби, що "в 10 разів менше, ніж проходять зазвичай людей у ​​вихідні дні".

"Пропускати через КПВВ з боку "ДНР" стали після втручання Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмили Денісової та Ірини Геращенко", - повідомив Лисянський.

Водночас, за його інформацією, на території ОРДО тривають арешти і затримання.

Як повідомлялося, 31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Представник "оперативного командування ДНР" Едуард Басурін згодом уточнив, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Через вбивство Захарченка в'їзд і виїзд із Донецька закрили

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

У Держприкордонслужбі України повідомили, що на контрольних пунктах в'їзду-виїзду в межах Донецької області рух громадян відбувається лише в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку руху громадян та транспорту немає.

1 вересня представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що бойовики не випускають людей з території окупованої Донецької області ні в Росію, ні на окуповану територію Луганської області.

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що Україна просить координаторів ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську та гуманітарній підгрупі звернутися до до представників ОРДО щодо розблокування роботи КПВВ на Донбасі.

Пізніше Держприкордонслужба повідомила, що станом на 14:00 бойовики ОРДО почали поодинокий пропуск громадян і автівок у напрямку виїзду з окупованої території.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...