Порошенко про трагедію 11 вересня: Єдність – наша відповідь терористам

Вівторок, 11 вересня 2018, 09:33

Президент Петро Порошенко висловив солідарність із американським народом у зв'язку з 17-ю річницею авіатеракту 11 вересня.

"Сьогодні день пам'яті жертв серії терористичних атак у Сполучених Штатах 11 вересня 2001 року" – написав він у соцмережах. 

"Спільно з дружнім американським народом схиляємо голову перед пам’яттю невинно вбитих у страшній трагедії. Горе, яке вона принесла у тисячі сімей, донині відгукується болем у серцях по всьому світу", – заявив Порошенко.

Він зазначив, що це змінило ставлення до терористичної загрози.

"Тероризм не знає кордонів, як і не нехтує засобами для досягнення своїх брудних цілей. Розрахунок завжди цинічний: залякати і посіяти паніку. Український народ відчуває це сповна, коли зрощені російською рукою терористичні групи методично і цілеспрямовано нищать Донбас", – заявив Порошенко. 

"Єдність і солідарність – це наша рішуча відповідь терористам всіх мастей", – запевнив президент.

Порошенко додав, що Україна високо цінує "непорушне партнерство" зі Сполученими Штатами Америки та всіма союзниками "у протидії міжнародній терористичній загрозі та її спонсорам".

"Наша сила в непохитній вірі та відданості твердо захищати свої свободи і ідеали", – додав він.

11 вересня 2001 року у США сталася серія скоординованих терористичних атак ісламістської організації "Аль-Каїда": терористи захопили 4 літаки, два з них протаранили вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, ще один літак спрямували на Пентагон, а один завдяки діям пасажирів не досягнув цілі, але розбився у полі. .

У результаті атак і пожежі у Всесвітньому торговому центрі загинуло 2 996 чоловік, більше 6 000 осіб отримали поранення. Цей теракт став най масштабнішим за кількістю жертв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News