Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Генштабі пояснили, чому збільшили строк призову

Вівторок, 11 вересня 2018, 12:34
У Генштабі пояснили, чому збільшили строк призову

Термін призову на строкову військову службу в 2018 році збільшили до 3 місяців, щоб доукомплектувати Національну гвардію та Державну прикордонну службу.

Про це повідомляє 11 вересня прес-служба Генерального штабу Збройних сил України в Facebook.

"Внесення змін зумовлено насамперед збільшенням чисельності призовників для комплектування військ (сил) Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України", - зазначили у відомстві.

За інформацією Генштабу, строки призову також продовжили для розподілу навантаження на призовні та військово-лікарські комісії.

"Продовження терміну призову дозволить призовним комісіям більш якісно провести заходи вивчення, проходження медичного огляду, підбору та призначення призовників до команд військових формувань", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, 15 лютого президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році.

У документі було визначено на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень-травень та жовтень-листопад.

10 вересня президент Петро Порошенко підписав указ, яким збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців.

В Україні призову до війська підлягають чоловіки віком від 20 до 27 років, визнані придатними до стройової підготовки і які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування