ЗСУ посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря

Середа, 12 вересня 2018, 02:54
ЗСУ посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря

Україна посилила угрупування Збройних Сил у напрямку Азовського моря. 

Про це у Facebook повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко.

"У відповідь на агресивні дії Російської Федерації в Азовському морі, за рішенням Генерального штабу Збройних сил України, посилене угрупування Збройних Сил, в тому числі Сухопутних військ, на Азовському напрямку", – написав він. 

"З цією метою здійснюємо заходи щодо забезпечення повного контролю ситуації в регіоні, підтримки дій корабельного угрупування, забезпечення надійної оборони морського узбережжя", - заявив Попко.

"Організуємо постійну присутність і контроль району силами загальновійськових бригад та бригад територіальної оборони, підрозділів ракетних військ і артилерії, підрозділів армійської авіації", - додав він.

Останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни "почали жорстку політику затримання і огляду суден" у Керченській протоці.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі "піратством" і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування