Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не втручаються у процес надання Томосу, але підтримають це рішення – посол

Середа, 12 вересня 2018, 19:42

Посол США заявив, що Вашингтон не втручається на етапі ухвалення рішення про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

Про це розповів посол з особливих доручень з міжнародних питань релігійної свободи Державного Департаменту США Сем Браунбек на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

"Але, коли таке рішення буде ухвалене, ми його підтримаємо, і якщо можемо бути корисними на етапі його імплементації, ми будемо раді допомогти", - відзначив посол.

Нагадаємо, 31 серпня Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) впевнений, що єдина помісна церква у країні буде створена до кінця поточного року.

7 вересня голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) з посиланням на офіційне повідомлення секретаря Синоду повідомив, що Вселенський патріархат призначив двох екзархів у Києві.

У РПЦ обурилися екзархами у Києві і пригрозили "діями у відповідь".

Також РПЦ погрозила розірвати відносини з Константинополем, якщо УПЦ отримає автокефалію.

Читайте також: "Що таке Томос, і чи потрібна для нього згода Російської церкви"

Після Томосу

Патріарх Філарет: Якщо Томосу нам не дадуть, то це означає, що Москва перемогла Вселенського патріарха

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування