Підозрюваного у нападі на Гандзюк випустили з СІЗО

Четвер, 13 вересня 2018, 13:17
Підозрюваного у нападі на Гандзюк випустили з СІЗО

Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт фігуранта справи про напад на активістку Катерину Гандзюк Володимира Васяновича.

Про це 13 вересня повідомив журналіст Сергій Нікітенко.

"Васяновича відпустили під домашній арешт. Він заявив, що тільки привіз подільників з Олешок в Херсон. Хоча раніше його називали тим учасником групи, який подавав сигнал, що Катя вийшла з під'їзду", - написав Нікітенко в Facebook.

Також журналіст повідомив, що чоловік в суді заявив, що напад організував "Опер" Сергій Торбін.

Нікітенко додав, що, за словами адвоката Васяновича, його підзахисний в суді першої інстанції побоявся давати показання, тому що боявся за своє життя.

"Він також заявив, що визнає свою провину, готовий нести відповідальність, і кається", - написав він.

 
Володимир Васянович
FACEBOOK Сергія Нікітенка

Крім того, 13 вересня відбулися апеляційні засідання щодо ще трьох фігурантів справи: Сергія Торбіна, Микити Грабчука (позивний "Мураха", його називають безпосереднім виконавцем нападу - ред.) і Віктора Горбунова, якого підозрюють у купівлі кислоти.

За результатами засідань, суд вирішив залишити Грабчука, Торбіна і Горбунова в СІЗО

Нікітенко повідомив, що Торбін в залі суду називав себе невинним, і вважає, що його оббрехали.

Торбін в залі суду
Торбін в залі суду
FACEBOOK Сергія Нікітенка

"Каже, тікати не буду, але забуває, що затримали його на автовокзалі в момент втечі, після того, як він дізнався про затримання Горбунова", - уточнив журналіст.

 
FACEBOOK СЕРГІЯ НІКІТЕНКА

Як повідомлялося, слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук.

Усі вони є членами Української добровольчої армії, яку очолює Дмитро Ярош.

Усім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід. Чотирьох - відправив під арешт, Вишневському обрав цілодобовий домашній арешт.

3 з 5 судових засідань з обрання запобіжного заходу підозрюваним відбувалися в закритому режимі.

Як повідомлялось, 31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція розглядає напад як замах на вбивство.

Детальніше про те, що відомо наразі про підозрюваних у нападі Гандзюк та перебіг подій навколо резонансної справи читайте в матеріалі УП "Найманці чи робін гуди? Які мотиви підозрюваних в замаху на Гандзюк".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News