Рейдерське захоплення на Харківщині: 15 "тітушок" арештували

П'ятниця, 14 вересня 2018, 11:43

Київський районний суд Харкова арештував на 60 діб без права внесення застави 15-ох учасників стрілянини і рейдерського захоплення фермерського господарства у селі Занки Зміївського району.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

За інформацією відомства, 14 вересня суд продовжить обирати запобіжний захід ще 7 підозрюваним, які є фігурантами кримінального провадження, відкритого  за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Зазначають, що розслідування цього інциденту триває за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Зокрема, слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу за ч. 2 ст. 345 ККУ.

 

Раніше у поліції повідомили, що підприємством намагалися заволодіти через махінації з документами. Зокрема, невідомі особи надали державному реєстратору підроблені документи, внаслідок чого змінили керівника підприємства.

Відомості за даним фактом внесли до ЄРДР за ч.2 ст.206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ.

Як повідомлялося, 8 вересня група зі 150 осіб спортивної статури в балаклавах заїхала на територію елеватора, який належить ФГ "Строгого О.Ф" в Зміївському районі.

11 вересня на елеваторі сталася  бійка із застосуванням травматичної зброї та газового балончика, в якій взяли участь кілька десятків людей.

 

В результаті постраждали семеро осіб – шестеро чоловіків та працівник районної поліції, який отримав тілесні ушкодження.

У зв’язку з інцидентом затримали 55 осіб, 22-м з них повідомили про підозру.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що частина із затриманих "має репутацію АТОвців", які воювали в підрозділах Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції, але це, за словами міністра, не допоможе їм уникнути покарання за порушення закону.

12 вересня через причетність до злочину затримали колишнього командира роти "Східний корпус" Олега Ширяєва, 13 вересня йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...