Луценко не виключає створення спільної політсили з Кличком

Субота, 15 вересня 2018, 09:26
Луценко не виключає створення спільної політсили з Кличком

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що веде розмови з Віталієм Кличком і не виключає створення спільної політичної сили.

Про це він заявив у п'ятницю ввечері в ефірі "Прямого".

"Я повернуся в політику, звідки я вийшов. Я вважаю, що сьогодні я знаю набагато більше, що треба змінити в законах. Повернуся в парламент і буду працювати над тим, над чим працював усе життя – над справедливістю і законністю", - сказав Луценко.

"Ми ведемо розмову з усіма, хто думає так само, як я: і про країну, і про політику. Я, наприклад, веду розмови з Віталієм Кличком, з яким у мене давні дружні і товариські відносини. Я вважаю, що ми однодумці. Не виключаю, що ми можемо створити спільну політичну силу", - повідомив він.

Луценко зауважив, що у Кличка є серйозна політична сила.

"Чому нову? Чому кожен раз ми маємо створювати щось нове. Я вважаю, що у Віталія є достатньо серйозна політична сила. Нинішній БПП також в більшості своїй представляють нормальні люди. Є люди з інших партій, які хочуть того самого. Потрібна правоцентристська сила, яка буде сповідувати розвиток, мир через перемогу, закон один для всіх і справедливість для людей. Якщо ці базові принципи сповідує, наприклад, певна кількість людей з різних партій – створимо нову. Якщо буде співпадати, то підемо одною", - розповів генпрокурор.

Луценко зазначив, що не є прихильником кожен раз створювати партії під чергового вихідця в парламенті.

"Думаю, що на сьогоднішній день є ймовірність об’єднання центристських сил, які дадуть країні головне – розвиток", - сказав він.

28 серпня 2015 року Віталій Кличко, лідер партії "УДАР", вступив до партії "Блок Петра Порошенка Солідарність". Крім того, в партію БПП вступили 18 членів партії "УДАР".

Тоді ж партія Блок Петра Порошенка "Солідарність" обрала Кличка своїм головою.

16 листопада Кличко здобув перемогу на виборах мера Києва.

26 травня 2016 року Кличко повідомив про своє рішення скласти повноваження голови партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і написав заяву про складання повноважень, "оскільки за законом не можна поєднувати посаду голови адміністрації і голови або члена політичної партії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...