Лавров: Меркель і Путін говорили про Сенцова

Субота, 15 вересня 2018, 14:59
Лавров: Меркель і Путін говорили про Сенцова

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що президент РФ і канцлер Німеччини "обговорили ситуацію щодо засудженого українського режисера Олега Сенцова".

Про це Лавров заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з главою МЗС ФРН Хайко Маасом 14 вересня, повідомляє ТАСС.

За його словами, питання Сенцова обговорювалося Путіним і Меркель на зустрічі у Мезеберге 18 серпня і "стосується суто гуманітарної сфери".

"Є законодавчі процедури в РФ, які в даному випадку можна застосувати .... Всі ті, хто турбується про його долю, про це поінформовані", - повідомив Лавров.

Він додав, що РФ "неодноразово публічно інформувала громадськість, в тому числі про стан здоров'я Сенцова, він перебуває під постійним контролем лікарів".

Український режисер Олег Сенцов, затриманий ще у травні 2014 року, 14 травня 2018 року оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких незаконно утримує РФ.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У червні цього року уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій кілька разів відмовили у зустрічі з Сенцовим.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

7 вересня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що український політв'язень Олег Сенцов знову відмовився від госпіталізації до лікарні на півострові Ямал.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що незаконно засуджений в РФ український режисер написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

18 серпня президент РФ Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели переговори у Берліні, зустріч тривала три години і пройшла у закритому режиміПідсумкового підходу лідерів до преси не було. 

Згодом Меркель проінформувала президента України Петра Порошенка про результати переговорів з Путіним.  Про конкретні результати переговорів Меркель та Путіна в адміністрації Порошенка не повідомили. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування