Посольство США закликало владу успішно запустити Антикорупційний суд

Субота, 15 вересня 2018, 19:31

Посольство США закликає українську владу зробити все для успішного запуску Вищого антикорупційного суду.

Про це йдеться у повідомленні посольства в Twitter.

"У Міжнародний день демократії ми закликаємо українську владу вжити всіх необхідних заходів для успішного запуску Вищого антикорупційного суду. Демократії процвітають тільки з ефективною судовою гілкою влади", - зазначили в посольстві США.

7 червня Верховна Рада ухвалила закон №7440 про Вищий антикорупційний суд України. За проголосували 315 народних депутатів. Президент Петро Порошенко підписав його 11 червня.

12 липня Верховна Рада ухвалила закон про судоустрій і статус суддів Вищого антикорупційного суду №7441, та правки до нього, які вимагав міжнародний валютний фонд.

Закон, з ухваленими поправками до нього, забороняє розгляд апеляційних скарг щодо корупційних справ, переданих Національним антикорупційним бюро, іншими судами, окрім апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

2 серпня президент  Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє забезпечити початок роботи та подальше функціонування Вищого антикорупційного суду.

Йдеться про закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який вносить правки до закону України "Про Вищий антикорупційний суд".

У серпні в ЄС заявили, що Європейська служба зовнішніх дій (ЄСЗД) чекає на початок роботи антикорупційного суду до кінця поточного року та слідкує за проблемами в антикорупційній прокуратурі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування