Сутички під ГПУ: поліція встановила 7 учасників, один затриманий

Вівторок, 18 вересня 2018, 11:07

Поліція встановила особи сімох осіб, причетних до заворушень під будівлею Генеральної прокуратури 17 вересня, один затриманий, у нього вилучили зброю.

Про це 18 вересня заявив керівник Нацполіції Сергій Князєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми встановили, доставили в райвідділи поліції і допитали сімох основних учасників цих правопорушень... В тому числі встановлено особу і допитано, яка вчинила правопорушення щодо журналістки одного з телеканалів", - сказав він.

За словами Князєва, одного учасника акції під ГПУ затримали за статтею 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю).

"У цього громадянина вилучили пістолет. З ним зараз проводяться слідчі дії", - додав він.

Найближчим часом суд обере чоловіку запобіжний захід.

Разом з тим, Князєв не уточнив, яку організацію представляє затриманий, зазначивши лише, що мова йде про громадянина України.

Як повідомлялося, вранці 17 вересня під ГПУ влаштували акцію протесту проти екстрадиції інгуша Тимура Тумгоєва в Росію за запитом Федеральної служби безпеки РФ.

Зазначалося, що він нібито заявляв про бажання воювати на сході України разом із вихідцями з Кавказу проти російських бійців.

Водночас у ГПУ запевняли, що Тумгоєв, екстрадований до РФ, ніколи не служив в АТО.

Під час акції під ГПУ почалася штовханина, в результаті чого постраждали 7 правоохоронців.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство).

Пізніше наряд поліції приїхав до офісу по вулиці Предславинська, 12 у Києві шукати активістів, які в понеділок пікетували Генпрокуратуру, однак обшуку не проводили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування