Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дозволивши арешт Тамразова, суд порушив Конституцію – адвокат

Вівторок, 18 вересня 2018, 16:59

Захист екс-першого заступника голови правління "Укргазвидобування" і власника видання "Інсайдер" Олексія Тамразова заявляє, що Апеляційний суд Києва порушив Конституцію, лишивши останнього під вартою.

Про це повідомляє "Інсайдер" із посиланням на адвоката Миколу Ореховського.

Він підкреслив, що Конституція забороняє утримувати під вартою громадян без вмотивованого рішення суду, а Тамразова утримували у СІЗО більше 72 годин, мотивуючи це так званою "короткою ухвалою" судді, тобто ухвалою без мотивувальної частини.

За словами юриста, Кримінальний процесуальний кодекс визначає, що вмотивованою не може визначатись ухвала без мотивувальної частини.

"Нині Апеляційний суд Києва підтвердив, що брати людей під варту можна за невмотивованим рішенням суду. Це заборонено Конституцією", - заявив Ореховський.

"Тобто за короткою ухвалою, яка має лише резолютивну частину, де написано, що вирішив суд, і не має мотивувальної частини, де написані причини судового рішення. Саме за такою невмотивованою ухвалою Печерського суду взяли під варту Олексія Тамразова. Але мотиви апеляційного суду нам невідомі, бо він теж оголосив тільки резолютивну частину ухвали, без мотивування", - додав він.

Інший адвокат Віталій Коломієць зазначив, що захист Тамразова планує подати Конституційну скаргу, адже вважає таке рішення апеляційного суду невідповідним Конституції.

Як повідомлялося, 17 вересня Апеляційний суд Києва відхилив апеляційну скаргу адвокатів Тамразова і залишив без змін рішення Печерського райсуду Києва від 10 серпня, яким той призначив підозрюваному арешт з альтернативою застави у 3 мільйони гривень.

21 серпня Генпрокуратра вдруге затримала екс-першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова, якого звинувачують у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
20:52
баскетбол"Дніпро" вдруге став чемпіоном України
Усі новини...