Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Вибори" в ОРДЛО ставлять під загрозу Мінський процес – українська сторона ТКГ

Середа, 19 вересня 2018, 19:34

Проведення "позачергових виборів" в ОРДЛО порушує зобов'язання Росії як сторони Мінських угод і ставить під загрозу весь Мінський процес.

Про це заявила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Вибори в ОРДЛО можуть відбутися лише за українським законом, за участі українських партій та ЗМІ, за спостереження міжнародних оглядачів, з дотриманням стандартів ОБСЄ, - саме так Мінські угоди визначають умови, за яких в ОРДЛО може відбутися волевиявлення", - зазначила речниця.

Вона додала, що у разі проведення таких "виборів" їхні результати не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світом.

Вона закликала російську сторону відмовитися від рішення, "яке здатне звести нанівець важкі зусилля з врегулювання ситуації".

Як повідомлялося, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили "вибори" своїх ватажків і "депутатів" на 11 листопада.

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити тиск на Росію у зв’язку з наміром окупаційної адміністрації РФ провести "позачергові вибори" на Донбасі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування