Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

САП утретє викликає Полякова і Розенблата, щоб вручити обвинувальні акти

Четвер, 20 вересня 2018, 19:00

Спеціалізована антикорупційна прокуратура втретє викликатиме підозрюваних народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова у так званій бурштиновій справі, щоб вручити їм обвинувальні акти.

Про це повідомив прокурор САП Валентин Мусіяка, передає "Укрінформ".

"Попередньо викликатимемо на 25 вересня (Полякова, Розенблата і інших підозрюваних разом із захистом — ред.)", - розповів Мусіяка.

За його словами, попередні дві спроби вручити підозрюваним обвинувальні акти у цій справі були невдалими.

"Повістки були вручені, однак підозрювані різко захворіли, окрім народних депутатів (Поляков і Розенблат — ред.). А ті забажали брати участь у пленарних засіданнях, а не з'являтися на відповідні процесуальні дії", - зазначив прокурор.

Він додав, що 20 вересня деякі з підозрюваних обіцяли прийти до САП для вручення обвинувальних актів, "однак теж різко захворіли, навіть сьогодні зранку".

Читайте також: "10 гучних затримань часів Порошенка, які нічим не закінчилися"

Антикорупційні органи заявляли, що Борислав Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

Зокрема Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

Самі нардепи заперечують причетність до злочину.

Слідчі опублікували аудіо- та відеозаписи, на яких Розенблат спілкується з учасниками схеми. На кількох ідеться про підписання законопроектів №5436 і №5437, які пропонують зміни до Податкового та Митного кодексів щодо оподаткування видобутку бурштину та звільнення від податків осіб, які ввозять в Україну обладнання для промислового видобутку бурштину.

Спецоперацію щодо Розенблата й Полякова антикорупційні правоохоронні органи провели за участю агента НАБУ на прізвисько "Катерина".

Читайте також "Ім'я Розенблата, або Доторканний Борислав не сміється"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування