Фігуранта "справи українських диверсантів" етапували до Ставропольського краю

Субота, 22 вересня 2018, 21:29
Фігуранта справи українських диверсантів етапували до Ставропольського краю

Політв'язня, засудженого в анексованому Криму фігуранта "справи українських диверсантів" Геннадія Лимешка етапували до Ставропольського краю в РФ.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на дружину ув'язненого Ірину Лимешко.

Інформацію про етапування Лимешка підтвердив журналіст російської служби "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

За словами дружини українця, зараз Лимешко перебуває у виправній колонії №6 у с.Дидимкін Курського району. 

"Я вже готую прохання до українського консула у Ростові-на Дону, щоб він зустрівся з ним і перевірив його умови перебування в колонії. Також звернуся до МЗС про надання чоловікові адвоката, який би відвідував його у колонії та тримав зв'язок з родиною", - зазначає дружина політв'язня. 

12 серпня 2017 р. ФСБ Росії повідомила про затримання в анексованому Криму чоловіка, якого вони назвали "агентом СБУ" і звинуватили в підготовці диверсій на півострові.

Згодом російські спецслужби оприлюднили відео затримання й допиту чоловіка. На камеру він назвав себе Геннадієм Лимешком 1992 року народження і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території Криму.

У Міноборони України заявили, що затриманий на анексованому півострові й оголошений ФСБ Росії "агентом СБУ" громадянин України Геннадій Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом і був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність.

В СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ Росії про затримання українського "агента".

10 травня  підконтрольний Кремлю Судакський міський суд визнав Геннадія Лимешка винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за звинуваченням у "незаконному придбанні, зберіганні й носінні вибухових речовин".

Провину Лимешко визнав, справа розглядалася в особливому порядку. Серед пом’якшувальних обставин, врахованих судом, – малолітня дочка Лимешка.

24 липня Верховний суд анексованого Росією Криму залишив у силі вирок Лимешку.

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова внесла Лимешка до списку політв'язнів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News