У компанії Дерипаски заявили про прогрес у переговорах про зняття санкцій

Неділя, 23 вересня 2018, 04:20

Компанія En + Group Plc заявила, про істотний прогрес в переговорах з Мінфіном США з приводу скасування санкцій щодо компаній російського мільярдера Олега Дерипаски.

Про це пише Bloomberg.

У заяві En + йдеться, що "потрібно більше роботи, щоб досягти формальної угоди". Компанія не надала жодних подробиць про переговори.

Люди, знайомі з питанням, кажуть, що обговорюється новий план, який як і раніше вимагає, щоб Дерипаска скоротив свою власність в En +, але більше не залучає ПАТ "Банк ВТБ" до участі, як раніше обговорювалося.

Обидві сторони не домовилися, і неясно, чи прийме Мінфін США нову пропозицію. Проте, ясно, що переговори між представниками Дерипаски і міністерством розвиваються після провалу на початку цього року, коли Дерипаска заявив, що вимоги США занадто жорсткі і нагадують "рабство".

Підсумки переговорів матимуть великий вплив на компанію "Русал", що належить En+, яка вважається найбільшим виробником алюмінію за межами Китаю.

Санкції заморозили щорічні переговори за контрактами, що відбулися в цьому місяці, погрожуючи порушити ланцюжки поставок частин, важливих для автомобільної та аерокосмічної промисловості. Компанія вирішила скоротити виробництво, повідомили джерела.

Раніше Мінфін США надав інвесторам російських компаній, щодо яких введено санкції, більше часу для продажу акцій і цінних паперів компаній Rusal, EN + і Gaz Group. При цьому компанії залишаються в списку санкцій.

Як повідомлялося, 6 квітня у зв'язку з агресією РФ в Україні США запровадили санкції проти ряду російських бізнесменів, чиновників і компаній. Під обмежувальні заходи, зокрема, підпали, "Русал" і En + Group Олега Дерипаски.

Мінфін США 23 квітня допустив пом'якшення санкцій проти "Русала", якщо Дерипаска перестане контролювати компанію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування