Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У ВМС розповіли, як росіяни заважали проходу кораблів в Азовське море

Неділя, 23 вересня 2018, 23:28
У ВМС розповіли, як росіяни заважали проходу кораблів в Азовське море

Перехід кораблів ВМС ЗС України "Донбас" та "Корець" в Азовське море через Керченську протоку відбувався у складній обстановці, а сили країни-агресора РФ допустили низку небезпечних інцидентів. 

Про це ввечері 23 вересня повідомили у прес-центрі командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України. 

"На Чорному морі кораблі українських ВМС безпосередньо супроводжувались розвідувальним кораблем чорноморського флоту "Приазов’я" та прикордонними сторожовими кораблями РФ "Аметіст" та "Дон". У Керченській протоці для безпосереднього супроводження було задіяно понад 10 кораблів і катерів ФСБ та Чорноморського флоту РФ", - заявили у ВМС.

При цьому літаки Росії "неодноразово здійснювали обліт українських кораблів, у тому числі на гранично низьких висотах".

Також сили країни агресора допустили ряд небезпечних інцидентів, повідомили у ЗСУ. 

"20 вересня близько 17:00 розвідувальний корабель РФ "Приазов’я" здійснив надмірне зближення з українськими суднами на дистанцію 2-х кабельтов, чим грубо порушив вимоги міжнародних правил та створив вкрай небезпечну ситуацію.  21 вересня російський винищувач Су-27 (з тимчасово окупованої території АР Крим, бортовий номер 30) створив передумови до аварійної події в повітрі, зблизившись на небезпечну відстань з військово-транспортним літаком Ан-26 ВМС ЗСУ, який виконував планове завдання над акваторією Чорного моря", - повідомили у Військово-Морських Силах. 

 
 

За даними командування ВМС, від Керченської протоки охорону кораблів "Донбас" та "Корець" забезпечують малі броньовані катери "Лубни" та "Кременчук".

"Відповідні сили та засоби ЗСУ, у т.ч. авіація, також перебувають у готовності до реагування на можливі загрози", - заявили у ВМС. 

17 вересня в уряді повідомили, що на Азовському морі до кінця року мають створити військово-морську базу ВМС ЗСУ. Підкреслювалося, що це "створить умови для відсічі агресивним діям Російської Федерації в цьому регіоні".

Українське пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" прослідували з Одеси до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Судна вирушили з військово-морської бази ВМС в Одесі 20 вересня.

22 вересня у прикордонуправлінні ФСБ по Криму заявили, що два кораблі Військово-морських сил України увійшли в "виняткову економічну зону Росії", в зв'язку з чим їх "супроводжують кораблі берегової охорони Прикордонної служби ФСБ РФ".

23 вересня "Донбас" та "Корець" пройшли "Кримський міст", що сполучає Таманський півострів та окупований Крим. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування