Борги UA:Першого: в уряді сказали, що роблять для вирішення проблеми

Вівторок, 25 вересня 2018, 12:51

Міністерство інформаційної політики вже подало на розгляд Кабінету міністрів проект нормативного акту про погашення боргів Національної суспільної телерадіокомпанії України (телеканал UA:Перший).

Про це повідомив "Українській правді" державний секретар міністерства Артем Біденко.

"Вже досить давно ми розробили проект нормативного акту Кабінету міністрів, який би вирішив проблему щодо фінансування Суспільного", - сказав він.

За словами Біденка, його відомство розробило цей документ, щойно дізналося, що в НСТУ виникли борги і його можуть відключити.

Він розповів, що за процедурою цей документ зараз проходить погодження в інших органах влади.

"Ми буквально за кілька днів розробили такий проект і розіслали його на погодження відповідним установам – до Мінфіну, Мінекономіки тощо", - зазначив Біденко.

Як пояснив держсекретар, документ передбачає цільове виділення коштів виключно на погашення боргу, а не просте збільшення фінансування телеканалу.

При цьому він зазначив, що його відомство неодноразово виступало за те, щоб давати НСТУ більше грошей.

Щодо термінів розгляду і ухвалення проекту постанови Біденко сказав:

"Дуже складно (сказати - УП), тому що це стара система… От сьогодні з'явилася ця топ-новина (про відключення UA:Першого - УП), і не виключено, що, можливо, вже завтра на Кабміні питання буде розглянуто, а може, навпаки, це забере ще якийсь тиждень".

За його словами, НСТУ знаходиться у відомстві Державного комітету телебачення і радіомовлення і саме він має піклуватися добробутом телеканалу, а Мінінформполітики вже підключилося до вирішення проблеми, коли побачило, що "наближається катастрофа".

У вівторок зранку Державний концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) вимкнув за борги аналогове мовлення телеканалу "UA:Перший".

В НСТУ заявили, що неодноразово зверталася до уряду з приводу недофінансування Суспільного.

Крім того, повідомлялося, що через нестачу в НСТУ грошей її працівники йдуть у неоплачувану відпустку.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News