Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Контррозвідка СБУ вивела з ОРДО "міністра", який мав конфлікт із Захарченком

Вівторок, 25 вересня 2018, 13:50

Контррозвідка Служби безпеки України з тимчасово окупованої території Донецької області вивела колишнього "міністра агропромислової політики і продовольства ДНР".

Про такі результати спецоперації СБУ звітує у вівторок.

Правоохоронці встановили, що чоловік приєднався до лав незаконних збройних формувань у вересні 2014 року.

За даними СБУ, спочатку чоловік займався постачанням в ОРДО добрив, паливно-мастильних матеріалів та інших товарів, закупівлею зерна та кінцевої продукції сільського господарства.

Згодом чоловік за пропозицією Захарченка очолив так зване "міністерство агропромислової політики і продовольства" терористів.

Серед іншого він також "санкціонував" прибуття на окуповані території Донбасу вантажів так званого "російського гуманітарного конвою".

"Через конфлікт із Захарченком на підгрунті перерозподілу награбованого "міністр" був звинувачений у зловживанні службовим становищем, розкраданні коштів в особливо великих розмірах і на деякий час був ув'язнений своїми ж поплічниками", - відзначають в СБУ.

Повідомляється, що наразі "екс-міністр" перебуває на підконтрольній Україні території та в межах відкритого кримінального провадження за ст. 258‑3 Кримінального кодексу співпрацює зі слідством і надає покази щодо діяльності терористичної організації, фактів безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донецької і Луганської областей

В СБУ не називають прізвище чоловіка, водночас за інформацією УП, мова йде про Алію Камара, який протримався на посаді 3 тижні, а потім майже 4 роки провів у в’язниці за звинуваченням у змові й розкраданнях.

 
Темношкірий "міністр" протримався на посаді 3 тижні
facebook

В СБУ нагадують, що у серпні контррозвідка СБУ з тимчасово окупованої території Донецької області вивела так званого "міністра культури та туризму ДНР".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування