Клімкін обговорив із заступником Помпео здирництво та залякування з боку РФ

Середа, 26 вересня 2018, 06:23

Глава МЗС України Павло Клімкін і заступник держсекретаря США Джон Салліван обговорили здирництво та залякування з боку РФ, які вона здійснює за допомогою своїх енергетичних проектів.

Про це йдеться у заяві Держдепу США, передає "Голос Америки".

"Салліван і Клімкін обговорили низку питань, включно зі спільними зусиллями проти шкідливого впливу Росії, використання Росією енергетичних проектів заради здирництва та залякування України та інших європейських союзників", - йдеться у заяві.

Крім цього, міністр закордонних справ України і заступник держсекретаря США обговорили прогрес України в імплементації політичних та економічних реформ.

"Салліван підкреслив, що США не визнають спробу анексії Криму Росією, та наголосив на потужній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України з боку США", - зазначили у Держдепі.

Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп заявив, що проект газопроводу "Північний потік-2" зробить Німеччину повністю залежною від російської енергії.

Він також похвалив Польщу та інші країни, які розвивають енергетичні проекти, не пов'язані з Росією.

Раніше у Держдепі США заявили, що можуть вдатися до запровадження санкцій проти енергетичних компаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Багато країн Центральної та Східної Європи також виступають проти проекту, який, на їхню думку, збільшить залежність Європи від російського газу.

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування