У вересні всі засідання Ради відвідали менше половини нардепів - КВУ

Четвер, 27 вересня 2018, 12:35

Лише 43% народних депутатів (180 із 423) відвідали всі засідання Верховної Ради у вересні.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

Зазначається, що за даними письмової та електронної реєстрацій десять депутатів не були на жодному засіданні.

Серед них Євген Мураєв, Дмитро Ярош, Лев Підлісецький, Юрій-Богдан Шухевич.

"Традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Крім того не відвідували засідання В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою", - повідомляє КВУ.

 

В організації додають, що офіційно депутати пропустили засідання Ради з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження.

Повідомляється, що найбільше депутатів-прогульників у групі "Воля Народу", фракції "Опозиційного блоку" та групі "Відродження".

За даними КВУ, у середньому на засіданнях парламенту були відсутні з невідомих причин 38% депутатів "Волі Народу", 29% – "Опозиційного блоку" та 25% - "Відродження".

"Найвищі показники в Радикальної партії Олега Ляшка та Блоку Петра Порошенка. У середньому на засіданнях були відсутні 12% депутатів РПЛ, 14% – БПП, 16% – "Народного Фронту", 18% – "Батьківщини" і 22% – "Самопомочі"", - повідомляють у КВУ.

Зазначається, що найбільше депутатів були присутні на пленарному засіданні 20 вересня, під час якого було призначено нових членів Центральної виборчої комісії, де на момент голосування в залі були відсутні лише 39 депутатів, що є найкращим показником за цей рік.

Раніше повідомлялося, що 46 народних депутатів майже не голосували у вересні, пропустивши 90% голосувань. Із них 11 – не проголосували жодного разу за місяць.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування