Один із найголовніших інтернет-провайдерів Авдіївки зареєстрований в ОРДЛО

Четвер, 27 вересня 2018, 19:11

Один із найголовніших інтернет-провайдерів прифронтової Авдіївки офіційно зареєстрований в окупованому Донецьку.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

"Формально компанія з символічною назвою "Онлайн-Україна" зареєстрована у Бердянську в Запорізькій області. Але вся база даних абонентів провайдера, сервери доступу та інше технічне обладнання знаходяться на окупованій території", - розповідає нардеп.

У якості доказів Найєм надає копію довідки "Республіканської податкової інспекції" ОРДО.

У ній офіційно підтверджується реєстрація інтернет-провайдеру "Онлайн-Україна" у Куйбишевському районі Донецька.

 

Найєм розповідає, що у вільному доступі на сайті dnr.ru, який належить російському провайдеру знаходиться взірець типового договору для надання послуг зареєстрований на сина власника центрального республіканського банку ДНР, який розташований на Київському проспекті у місті Донецьк.

"Це означає, що родина власників інтернет-провайдера, який здійснює господарську діяльність та забезпечує інтернет-зв’язок в одному з ключових прифронтових міст, сплачує податки окупованій території, крім того, там фактично розташоване магістральне та серверне обладнання, на якому зберігається вся інформація щодо користувачів, в тому числі державних органів України", - зауважив Найєм.

Крім того, він з‘ясував, що тій самій родині ще належить підрозділ інтернет-провайдера у Торецьку. Відповідно, вся його інформація також знаходиться на серверах в окупованому Донецьку.

Водночас син власника цього інтернет-провайдера Сергій Бережанський бере участь в автоперегонах за підтримки "полку спецпризначенців ДНР" на окупованій території, з'ясував нардеп.

Відповідні фото з перегонів опублікував сам Бережанський у соцмережах.

Найєм сказав, що передав відповідну інформацію в СБУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...