У РФ запевняють, що здоров'я Сенцова стабільне, але медичні документи не дають

П'ятниця, 28 вересня 2018, 12:27

У Лабитнангській міській лікарні РФ був проведений консиліум лікарів щодо стану здоров'я українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова, який нібито не виявив особливих проблем у нього.

Про це повідомила у Facebook Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова.

За її словами, вона отримала відповідь від Голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, який повідомив про стан здоров’я Олега Сенцова.

Так, за даними Федотова, 12 вересня було проведено консиліум лікарів Лабитнангської міської лікарні.

"Стан здоров’я Олега визначено ними як стабільний. До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів, щоб в подальшому оцінити стан здоров’я Олега і тактику його подальшого ведення", - написала Денісова.

Вона додала, що наразі Сенцов знаходиться під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату і ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш та проводити щоденну інфузійну терапію.

"Окрім цієї інформації, на превеликий жаль, з РФ жодного підтверджуючого медичного документу мені не надано. Хоча я наполягаю на цьому вже давно. Офіційного висновку консиліуму лікарів немає", - додала омбудсмен.

Денісова зазначила, що має великі сумніви щодо достовірності наданої їй інформації і якості проведення медичного огляду, оскільки, за її словами, в міській лікарні до нього з самого початку ставилися жахливо.

"Йому не надавали належної медичної допомоги і тиснули психологічно. Саме це було істинною причиною відмови Олега від послуг лікарів Лабитнангського медичного закладу", - написала Уповноважена з прав людини.

Вона висловила сподівання, що найближчим часом Росія все ж надішле офіційні медичні документи про справжній стан здоров’я Сенцова.

 
 

Нагадаємо, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв'язнів. Він відмовляється припиняти голодування і лягати в лікарню попри погане самопочуття.

10 вересня стало відомо, що Сенцов написав заповіт на свою творчість на випадок смерті.

У помилуванні Сенцова російська влада відмовляє під приводом того, що засуджений сам повинен попросити про помилування. Цього Сенцов робити не збирається.

Сенцов голодує уже 138-й день.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування