Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцова привезли з колонії до лікарні на "обстеження"

П'ятниця, 28 вересня 2018, 20:02
Сенцова привезли з колонії до лікарні на обстеження

Засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова вивезли з колонії до міської лікарні.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу управління федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу.

"У зв'язку з плановим обстеженням 28.09.2018 року засуджений Олег Сенцов був вивезений в Лабитнанзьку міську лікарню, де йому виконані додаткові дослідження і отримані консультації лікарів-спеціалістів", - йдеться в повідомленні.

"З огляду на результати проведеного обстеження, О. Сенцову проведена корекція лікування", - додали у відомстві.

Прес-секретар уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловєдов стверджує, що стан здоров'я Сенцова на сьогодні залишається стабільним.

"Сьогодні відбувся консиліум лікарів, за його підсумками підкоригували лікування. Стан здоров'я стабільний", - сказав Зловєдов "Інтерфаксу", зазначивши, що ця інформація отримана від уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Він додав, що уповноважений не уточнив, в чому полягає коригування лікування.

Нагадаємо, 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв'язнів. Він відмовляється припиняти голодування і лягати в лікарню попри погане самопочуття.

10 вересня стало відомо, що Сенцов написав заповіт на свою творчість на випадок смерті.

У помилуванні Сенцова російська влада відмовляє під приводом того, що засуджений сам повинен попросити про помилування. Цього Сенцов робити не збирається.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування