Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 28 вересня 2018, 21:17

Уряд відмовився піднімати ціни на газ, в УПЦ МП переплутали представників влади з "Правим сектором", суд відпустив "Топаза" на свободу, з Насірова зняли електронний браслет, а на Facebook здійснили масштабну кібератаку – новини, які обговорювали 28 вересня.

Про ціни на газ та "таємне" засідання уряду

Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов'язань (PSO) із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня. Простіше кажучи, ціни на газ знову не стали підвищувати, як того вимагав МВФ.

Варто зазначити, що жодних повідомлень про проведення відповідного засідання ані на сайті Кабміну, ані на сторінках уряду в соцмережах не було.

Про церковні справи, "Правий сектор" та інші хіротонії

Чим ближче до автокефалії, тим більше новин про церковні справи.

Прес-служба Української православної церкви Московського патріархату заявила, що "Правий сектор" намагається захопити будівлю митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі в смт. Богородчани Івано-Франківської області. Звучить страшно, якби не одне але.

За словами представника прес-служби поліції Івано-Франківської області, в УПЦ МП переплутали представників влади з радикалами.

"Виявилося, що Болгородчанська районна рада та адміністрація передавала у власність музичній школі майновий комплекс пам’ятки архітектури "Митрополичі палати", - розповіли в поліції.

Друга новина більше про заяви. Так, Константинопольський патріархат каже, що ніколи не передавав Київську митрополію, на основі якої виникла Українська церква, в канонічну територію Московського патріархату. І що право хіротонії (поставлення в священнослужителі) було надано Москві "з фінансових причин", "з необхідності" і "носило тимчасовий характер". РПЦ у відповідь заявила, що надані відомості про історію церкви в Україні є недостовірними.

Про Латвію та повернення заробітчан

Дуже цікавий текст вийшов сьогодні на "Європейській правді". В Латвії була та ж проблема, що є зараз в Україні – латвійці масово повалили з країни на заробітки. Тому там почали думати, як повернути своїх громадян до дому.

Влада невеличкого містечка Цесіс роки три тому зробила наступне. Познаходила на Facebook емігрантів з рідного міста та вийшла з ними на контакт. Потім чиновники поїхали з ними зустрічатися щоб розповідати про місто, зміни які там відбулися та почали запитувати їх про умови повернення.

Тим, хто виказав зацікавленість – почали допомагати з пошуком роботи, земельними ділянками, стартовим капіталом для розвитку бізнесу, та житлом.

Як результат, вже кількасот діаспорян, повернулися до Цесіса. Крім того зараз у Цесісі – один із найменших рівнів безробіття у Латвії, лише 4,7% і є великий попит на кваліфіковану робочу силу. А програма повернення емігрантів стала державною.

І про інші важливі новини

Про "Топаза". Суд наказав звільнити з колонії засудженого до 8 років позбавлення волі "антимайданівця" Гната Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

Про Насірова. Суд постановив зняти з екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова електронний браслет.

Про FаcebookУ соцмережі розповіли про кібератаку, яка зачепила майже 50 мільйонів облікових записів.

Про угорські паспорти. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження у зв'язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Береговому Закарпатської області за статтею про державну зраду.

Про зарплати. Кабінету міністрів потрібно 3-4 роки, щоб добитися підвищення середньої зарплати в Україні до 15 тисяч гривень.

Про вихідні. У наступному місяці, у зв'язку із святкуванням Дня захисника України, 14 жовтня, буде дев'ять офіційних вихідних і свят.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...