БПП і "Народний фронт" вимагають очистити українські ЗМІ від "5 колони"

Понеділок, 3 вересня 2018, 12:20

Голови фракцій "Блок Петра Порошенка" та "Народного фронту" заявили, що через окремі засоби масової інформації представники "п'ятої колони" намагаються влаштувати реванш Росії в Україні.

Про це вони сказали під час погоджувальної ради парламенту у понеділок.

Так, за словами голови фракції "БПП" Артура Герасимова, динаміка антиукраїнських настроїв на телеканалі NewsOne набуває все більших розмірів і "все частіше цей телеканал транслює темники Кремля, використовуючи для цього представників п'ятої колони".

"Ми вважаємо, що український інформаційний простір має бути рішуче захищений від телеканалів втікачів, які передали ці канали в управління Путіну", - заявив політик.

У свою чергу голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак зазначив, що оскільки країна вступає у виборчий сезон, то слід забезпечити політичну стабільність і уникнути втручання у вибори з боку Росії.

"Діяльність ворожої п'ятої колони… Андрій Портнов, Віктор Медведчук… Чи давно ви чули ці прізвища? Кум путіна, Медведчук, роздає інтерв'ю і разом з головним юристом Януковича, портновим, купує та контролює телеканал. Так готується реванш Путіна в Україні", - сказав він.

"Більше того, Медведчук, прикриваючись своєю участю у Тристоронній контактній групі зі звільнення заручників, єдиний в Україні має право літати у Росію, щоб за чаєм отримувати поради від Путіна щодо підготовки цього реваншу", - додав нардеп.

За його словами, Медведчук був включений у ТКГ, бо такою була вимога Путіна.

Бурбак заявив, що Служба безпека має провести розслідування діяльності Медведчука та "надати суспільству і парламенту повну і об'єктивну інформацію щодо державної діяльності агента КДБ з псевдонімом "Соколовський"".

"СБУ і наша контррозвідка повинні чітко відслідковувати шляхи і джерела фінансування пропутінських медіа, які неприховано почали працювати над капітуляцією України перед Росією", - підсумував він.

Крім того, представник фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що російські та проросійські сили контролюють медіа в Україні. І це сталося від бездіяльності правоохоронних органів під керівництвом президента та уряду.

"Все, що сьогодні робиться з медіа - це безкарність, яка є в Україні і потурання ворогу", - сказав політик.

Як повідомлялося, наприкінці липня Медведчук повідомив про рішення приєднатися до партії "За життя" Вадима Рабіновича і очолити напрямок щодо "відновленню миру" з Росією.

Згодом стало відомо, що новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов’язаний із Медведчуком. Журналістка Наталія Седлецька повідомила, що "112 Україна" в односторонньому порядку розірвав співпрацю з Радіо Свобода, в рамках якої на телеканалі транслювалася програма "Донбас Реалії", а також було спільне виробництво щотижневої програми "Завтра" та "Воєнний щоденник".

За даними ІМІ, у липні 2018 року найбільше матеріалів з ознаками замовності в інтернет-ЗМІ стосувались Медведчука та УПЦ (МП).

Також повідомлялося, що колишній заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал NewsOne.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування