Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Міноборони РФ оприлюднили свої втрати у Сирії за час війни

Неділя, 30 вересня 2018, 20:44

За три роки військових дій в Сирії втрати Росії становлять 112 осіб.

Про це 30 вересня заявив екс-головком ВКС РФ, глава Комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Віктор Бондарєв, пише "Інтерфакс".

За словами Бондарєва, майже половина зазначених втрат припадає на катастрофу Ан-26 і збитий Іл-20.

"На даний момент втрати наших ЗСУ у Сирії становлять 112 осіб. З техніки втрачено 8 літаків, 7 вертольотів і, можливо, 1-2 БТР і бронеавтомобіля", - повідомив Бондарєв.

Він також заявив, що російська контртерористична операція в Сирії довела, що "ми навчилися воювати". При цьому для порівняння Бондарєв послався на дані про втрати армії СРСР в Афганістані за 3 перших роки війни: майже 4,8 тисячі загиблих, втрати не менше 60 танків, не менше 400 БТР, БМП і БРМД, 15 літаків, 97 вертольотів.

Крім того Бондарєв заявив, що у Сирії російські війська знищили 85 тисяч терористів.

"Усі удари ПКС (Повітряно-космічні сили - ред.) наносили і продовжують наносити точно по об'єктах терористів. За три роки кількість знищених об'єктів терористів обчислюється десятками тисяч. Убитих терористів - близько 100 тисяч, приблизно 85 тисяч - заслуга саме наших ПКС", - заявив Бондарєв.

Росія бере участь у сирійській війні з 30 вересня 2015 року, військові РФ базуються на авіабазі "Хмеймім" і базі ВМФ в Тартусі, авіація РФ підтримує наземні операції військ Башара Асада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування