Клімкін розповів, як слід реагувати на провокації РФ в Азовському морі

Вівторок, 4 вересня 2018, 06:47

Глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна у своїй реакції на провокації Росії в Азовському морі має використовувати комплексний підхід - і юридичні дії у міжнародних судах, і безпекові рішення, і співпрацю з міжнародними партнерами.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає "Укрінформ".

"Ми передбачали загострення ситуації в Азовському морі, і передбачали це не вчора й не позавчора. Ми прекрасно розуміли, що РФ почне контрольовану ескалацію і почне піднімати ставки.

І наші дії не мають бути сконцентровані тільки на політику, тільки на безпеку, тільки на юридичні питання. Спрацює поєднання всього", - наголосив міністр.

За його словами, йдеться про юридичні дії, протидесантні дії і розвиток подальшої присутності в Азовському морі та спільні зусилля з партнерами та друзями України.

Крім цього, Клімкін підкреслив важливість визнання Азовського моря нормальним територіальним морем.

Останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни "почали жорстку політику затримання і огляду суден" у Керченській протоці.

28 серпня президент Петро Порошенко доручив провести засідання Ради нацбезпеки і оборони для пошуку відповіді на протиправні дії Росії в Азовському морі.

Найближчим часом Україна збільшить корабельне угрупування, морську піхоту й артилерію на азовському напрямку для безпеки акваторії Азовського моря.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі "піратством" і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News