Генпрокуратурі дозволили спецрозслідування щодо Азарова

Вівторок, 4 вересня 2018, 10:43
Генпрокуратурі дозволили спецрозслідування щодо Азарова

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо екс-прем`єр-міністра Миколи Азарова.

Про це повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган у Twitter.

Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури у провадженні за ч.1 ст.255; ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 КК щодо Азарова.

Сам генпрокурор Юрій Луценко написав у Facebook: "Отримали вчора дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо Азарова, який підозрюється у заволодінні в співучасті з іншими учасниками злочинної організації Януковича скрапленим газом загальною вартістю близько 2,2 млрд грн".

"Ближчим часом планується відкриття матеріалів провадження стороні захисту та його скерування до суду", – повідомив він.

"Не скіглімо, Ніколай Яновіч, працюємо!", – зіронізував Луценко.

Микола Азаров утік з України в 2014 році.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється за відсутності підозрюваного.

Влітку 2017 року Печерський райсуд Києва дозволив ГПУ почати спеціальне (заочне) розслідування щодо Азарова у провадженні за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

За даними слідства, 12 жовтня 2010 року Азаров підписав розпорядження Кабміну "Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ" Укртелеком" – Держслужбі спеціального зв'язку та захисту інформації виділили 220 млн грн, що вважають необґрунтованими витратами держбюджету на створення телекомунікаційної мережі спецпризначення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування