Ситник: Ближче до виборів можливі спроби арешту керівництва НАБУ

Середа, 5 вересня 2018, 13:23

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не виключає, що проти нього та інших керівників і детективів відомства з наближенням виборів буде більше розслідувань і, можливо, спроби арешту.

Про це він розповів журналістам у середу, відповідаючи на запитання щодо розслідувань відносно керівництва НАБУ та доступу до телефонних дзвінків головреда "Схем" Наталії Седлецької.

За його словами, якби були реальні підстави когось притягувати до відповідальності, детектива чи керівництво антикорупційного бюро, то це б вже давно зробили.

Щодо доступу до телефону журналістки, він зазначив, що прокуратура однозначно порушила баланс і вчиняє пряме втручання у приватне життя.

"Наскільки ми всіх дістали своїми розслідуваннями, тим більше, що зараз ще може антикорупційний суд запуститься, що їм потрібно зараз щось зробити. Зі мною персонально, з НАБУ. Кудись його діти і забути як страшний сон", - сказав Ситник.

"Виключати подальших розслідувань, затримань, арештів, в тому числі і щодо мене персонально, я не буду. Тим більше, що наближається час до виборів", - додав очільник антикорупційного відомства.

Він зазначив, що це тактика, яка буде застосовуватися, бо розслідування НАБУ фактично руйнують політичну систему.

Ситник констатував, що саме у такому вигляді більшість політичної еліти бачить можливість функціонування України.

Крім того він зазначив, що політики спробують законодавчо розширити можливості аудиторів НАБУ, щоб більше дізнатися про поточні розслідування детективів.

Керівник бюро додав, що відповідний закон має найближчим часом з'явитися у Верховній Раді.

Також Ситник  уточнив, що з моменту формування повного складу аудиторів до нього жодного разу ніхто  із них не звертався із запитами і жодних дій щодо проведення аудиту не було.

Як повідомлялося, Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства на підставі опублікованого в інтернеті аудіо-запису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження щодо директора НАБУ було відкрите за зверненням депутатки від "Народного фронту" Олени Масоріної та цивільної дружини у минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

У вересні 2018 року стало відомо, що ГПУ почала перевіряти дзвінки журналістів, з якими Ситник обговорював матір дітей Кулика.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...