Суд наказав за 2 місяці завершити розслідування по Злочевському

Середа, 5 вересня 2018, 14:15

Суд встановив строк для проведення слідчих дій у справі щодо екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду Києва від 27 серпня.

"Встановити органу досудового розслідування (Національному антикорупційному бюро – УП)... процесуальний строк 2 (два) місяці для проведення слідчих дій", – ухвалила суддя.

За цей час правоохоронці мають викликати та опитати нардепа Тетяну Чороновол, за заявою якої справа була порушена у 2015 році та поновлена у 2018, дослідити документи, які є в депутата, та прийняти рішення про закінчення досудового розслідування.

Клопотання про встановлення процесуальних строків подала одна з фірм Злочевського – ТОВ "Парі". Вона входить до газовидобувної Burisma Group, єдиним бенефіціаром якої залишається колишній міністр.

Провадження по Злочевському та його компаніям було порушене у 2015 році.

НАБУ розслідує дії посадовців Міністерства екології та природних ресурсів України при видачі спеціальних дозволів на користування надрами.

За версією слідства, протягом 2010-2011 років підприємства, які фактично контролювались міністром Злочевським, отримали право на користування нафтогазоносними надрами.

Для цього їм видавали спеціальні дозволи, вносили зміни чи переоформлювали дозволи, що належали іншим фірмам.

У лютому 2018 року стало відомо, що САП закрила справу про видачу ліцензій.

Однак у червні 2018 року суд поновив її.

Як відомо, Злочевський виїхав з України в кінці 2014 року після того, як отримав статус підозрюваного у незаконному збагаченні в справі, що розслідувалася Генеральною прокуратурою.

У січні 2015 року  ГПУ оголосила Злочевського у розшук.

Восени 2016 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук Злочевського в зв'язку з відповідним запитом від ГПУ.

Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

Також повідомлялося, що фірма міністра екології в уряді часів Віктора Януковича Миколи Злочевського продавала газ компаніям президента Петра Порошенка та його оточення.

Соня Лукашова, для УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування