Геращенко: Росія відмовилась забрати своїх громадян в обмін на в’язнів Кремля

Середа, 5 вересня 2018, 16:14

Російська Федерація відмовилась обміняти своїх громадян, засуджених в Україні, на політв'язнів Кремля.  

Про це за результатами роботи Тристоронньої контактної групи у Мінську повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Заблоковано процес звільнення заручників. Представники Росії в гуманітарній підгрупі відповіли ВІДМОВОЮ забрати громадян РФ з українських тюрем в обмін на наших політв’язнів, заявивши, що "РФ не має відношення до конфлікту і нас там нет"", - написала Геращенко.

Вона додала, що це означає, що "Родіна офіційно кинула росіян в українських тюрмах".

"Ми будемо продовжувати апелювати і до РФ , й до світу, що жодна країна не має права відмовлятися від своїх громадян", - написала Геращенко.

Як повідомлялося, Україна передала Туреччині список усіх політв’язнів Кремля, про який раніше просив президент Реджеп Ердоган. 

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попросив лідера кримських татар Мустафу Джемілєва надати йому список українських в’язнів у російських тюрмах, з приводу яких він пообіцяв "говорити з Путіним".

У жовтні минулого року засуджених в анексованому Росією Криму лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова передали Туреччині. За неофіційною інформацією, домовленість про передачу Чийгоза й Умерова була досягнута під час зустрічі президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана і російського президента Володимира Путіна.

Наразі у в'язницях РФ перебуває понад 70 українців політв'язнів.

Читайте також: Українські політв'язні в Росії та в окупованому Криму: де та в яких умовах тримають бранців Кремля

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування