Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Хімвикиди в Криму: в українських прикордонників нудота і головний біль

Середа, 5 вересня 2018, 11:18

На адмінмежі з окупованим Кримом прикордонники скаржаться на погане самопочуття через випари невідомої речовини на титановому заводі "Кримський титан".

Про це в коментарі "Українській правді" розповів речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Прикордонники несуть службу в штатному режимі. Були скарги від прикордонників на самопочуття – це переважно головний біль, нудота, першіння в роті, але такі військовослужбовці відразу відводяться від служби і їм надається медична допомога", - розповів Слободян.

За його словами, серйозних ускладнень здоров’ю прикордонників в ДПСУ не спостерігають.

"Інформацію про викиди на заводі враховано в службі. Змінено маршрути руху прикордонних нарядів, всі вони забезпечені засобами індивідуального захисту. Намагаємось не ставити до прикордонних нарядів жінок. Поки що ситуація зберігається такою", - пояснив речник.

Також він повідомив, що вплив парів відчувається на адмінмежі з окупованим Кримом і в населених пунктах.

Проте, за словами Слободяна, вітри, як і раніше, дмуть в глибину окупованого півострова, тому там ситуація набагато гірша.

Речник додав, що в зоні враження знаходяться населенні пункти, але їх скарги це уже питання місцевих органів самоврядування.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

Пояснюється, що в місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

Сірчистий ангідрид - безбарвний газ з характерним різким запахом. Він токсичний і може потрапляти в організм через дихальні шляхи під час випалення сірчаних руд на міделиварних заводах, при спалюванні палива, що містить сірку, в кузнях, котельнях на фосфатних заводах, теплових електростанціях і т. д.

У легких випадках отруєння оксидом сірки з'являються кашель, нежить, сльозотеча, відчуття сухості в горлі, біль в грудях, а при гострих отруєннях також і головний біль, запаморочення, загальна слабкість.

Середньодобова концентрація в населених пунктах не повинна перевищувати 0,15 мг/м3.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування