Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 6 вересня 2018, 21:08

На Трухановому острові впав вертоліт, під Радою пройшов мітинг за вибори за новими правилами, БПП проводить вечірку з Порошенком, Балога очолить виборчий штаб Гриценка – новини, які обговорювали 6 вересня.

Про надзвичайні події. На Трухановому острові в Києві впав вертоліт, внаслідок чого дві особи отримали ушкодження.

За попередньою інформацією, гелікоптер вилетів з бази, що розташована в Гідропарку. Протримавшись у повітрі приблизно 40 секунд, вертоліт почало кидати та крутити в різні сторони, після чого машина втратила висоту та впала на територію острову.

Гелікоптер належить агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт".

Про екологічну кризу у Криму. Причиною негативного впливу кримського заводу "Титан" на навколишнє середовище і здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

Про мітинг. Під Верховною Радою пройшов мітинг із вимогою реформувати виборчу систему і проводити вибори за відкритими списками.

Про вечірки. Фракція БПП проведе тімбілдінг з Петром Порошенком у четвер. За словами джерел, зустріч стосуватиметься початку політичного сезону та майбутньої виборчої кампанії.

Про жінок-військовослужбовців. Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект 6109, який зрівнює права і можливості жінок і чоловіків у Збройних силах та інших військових формуваннях. Жінки-військовослужбовці матимуть рівний доступ до посад та військових звань та рівний обсяг відповідальності.

Про військові вітання. Верховна Рада в першому читання ухвалила законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ з радянського на "Слава Україні" та "Героям слава".

Про Балогу. Позафракційний народний депутат та екс-глава секретаріату президента часів Віктора Ющенка – Віктор Балога очолить виборчий штаб кандидата в президенти лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Про мера Ужгорода. Ужгородський суд задовольнив клопотання прокуратури Закарпатської області щодо обрання міри запобіжного заходу міському голові Богдану Андріїву у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці або внесення застави у 440 тисяч гривень.

В кінці серпня меру Ужгорода було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.5 статті 191 ККУ (привласнення та розтрата майна в особливо великому розмірі або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Про облікову ставку. Національний банк підняв облікову ставку на 0,5 відсоткових пункти до 18%.

Про МВФ. Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом розпочала роботу в Києві.

Про отруєння в Солсбері. Президент Росії Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського подвійного агента в Англії в березні. З відповідною заявою виступив міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування