МТОТ: Потреби в евакуації населення з Херсонщини немає

Субота, 8 вересня 2018, 14:10
МТОТ: Потреби в евакуації населення з Херсонщини немає

Випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області не зафіксовано, потреби в евакуації населення немає. 

Про це 8 вересня повідомили у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ) з посиланням на дані Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА.

У відомстві зауважили, що з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей близько 2 тисяч осіб відправлять до Скадовська.

"Діти навчатимуться у школі і відпочиватимуть з батьками та супроводжуючими педагогами", - зазначили у міністерстві.

За даними МінТОТ, 7 вересня до Скадовська вже було відправлено 200 осіб, 8 вересня - 500 осіб.

На початку вересня в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу, через що утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ "Чаплинка" зафіксували наявність токсичних речовин у повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області, скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

Кримський правозахисник Абдурешит Джеппаров повідомив, що від викидів заводу "Кримський титан" в окупованому Армянську постраждали фермерські угіддя, зокрема, виноградники.

У свою чергу російські ЗМІ, з посиланням на Міністерство надзвичайних ситуацій РФ, запевняють, що в окупованому Криму немає перевищень гранично-допустимих концентрацій діоксиду сірки після викиду на заводі.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищено норму концентрації сірчистого ангідриду.

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в окупованому РФ Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування