Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура просить перевести справу Труханова в Київ

Середа, 10 жовтня 2018, 11:57

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить направити до київського суду обвинувальний акт у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це "Українській правді" повідомив прокурор у справі Максим Кравченко.

Наразі справу передали до суду Одеси. САП направила до Верховного суду клопотання про визначення іншої підсудності.

"Ми пропонуємо місто Київ, обгрунтували тим, що це може бути Солом’янський суд, за місцем розслідування", – додав Кравченко.

Водночас, він зазначив, що для передачі в Київ саме справи Труханов є певні юридичні труднощі.

"За нормами КПК, має розглядатися за місцем, де було скоєно злочин (в Одесі – УП). Якщо ми візьмемо ті випадкові обставини (для зміни підсудності – УП), які визначені КПК, то в нас їх немає: у нас немає свідків, які в більшості проживають на іншій території, ніж то в Одесі, у нас Труханов – не суддя, і суддів серед обвинувачених немає", – пояснив прокурор.

За словами Кравченка, прокуратура обґрунтувала клопотання тим, що в Одесі "трохи складна обстановка щодо громадського порядку та безпеки, в тому числі, прокурорів".

Також САП наголошує, що за Труханова та його заступника Павла Вугельмана поручились народні депутати, які "мають певні важелі, певні можливості впливу", що мер Одеси і сам був нардепом.

Клопотання направили одночасно зі скеруванням справи до суду, в п’ятницю, 5 жовтня. Прохання прокуратури має надійти до Верховного суду до кінця тижня, до 12 жовтня, після чого він має призначити засідання протягом 5 днів.

Кравченко сказав, що наразі не може прогнозувати рішення Верховного суду.

"На моїй практиці ми вперше пишемо таке клопотання, тому я не можу нічого сказати", – пояснив прокурор.

Раніше стало відомо, що 5 жовтня до суду Одеси скерували справу проти одеського мера Геннадія Труханова, ще кількох посадовців Одеської міськради та підприємців.

За даними слідства, вони з липня до грудня 2016 року заволоділи 185 млн грн з місцевого бюджету, купивши будівлю збанкрутілого заводу "Краян" в Одесі за завищеною вартістю.

Про підозру у вчиненні злочину згаданим особам повідомили 13 лютого 2018 року.

Читайте також: Труханова заштормило. У яких справах НАБУ фігурує мер Одеси

Кругова порука по-одеськи. Як і за що судили Труханова

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...