У справі Скрипалів може з'явитися третій підозрюваний – РосЗМІ

Середа, 10 жовтня 2018, 20:53
У справі Скрипалів може з'явитися третій підозрюваний – РосЗМІ

Велика Британія готова оголосити третього ймовірного співучасника отруєння Скрипалів.

Про це пише російське видання "Фонтанка".

Як вказує видання, йдеться про 45-річного Сергія Федотова.

Чеські ЗМІ заявили, що мінімум з 2014 року за колишнім російським шпигуном Сергієм Скрипалем стежили спецслужби РФ.

Задля цього до Праги вилітали Олександр Петров (Олександр Мішкін) і Руслан Боширов (Анатолій Чепіга), згодом звинувачені в замаху на вбивство в Солсбері.

За даними видання, у січні-лютому 2014 року Сергій Федотов також здійснив подорож до Чехії. Петров, Федотов і Боширов тоді користувалися закордонними паспортами 64-ї серії з близькими номерами.

"Крім Праги, Києва, Мілана і Женеви Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон - в березні 2016, березні 2017 та березні 2018. Останній раз він прибув до Великої Британії 2 березня, як і Петров з Бошіровим, але іншим рейсом, а полетів 4 березня (в день замаху) разом з ними", - наголошує видання.

"Фонтанка" вказує, що ця інформація була у Скотланд-Ярду від початку, але з якихось причин її було вирішено не оприлюднювати одразу.

Про Боширова та Петрова було зручно розповісти в одному "файлі", оскільки вони були разом зняті відеокамерами Солсбері і аеропорту Гетвік, а Федотов пересувався автономно.

За інформацією російських журналістів, Сергій Федотов ідеально підходить на роль третього підозрюваного. У Росії на нього немає оформлених нерухомості, транспорту і мобільних номерів, він відсутній в соціальних мережах і базах виконавчих проваджень. Номер його чинного паспорта на одну-дві цифри відрізняється від документів, виданих громадянам Росії, які місцем своєї реєстрації вказували штаб-квартиру Головного управління Генштабу Міноборони РФ.

"Очевидно, що про Федотова рано чи пізно оголосять офіційно, а приватні розслідувачі розкриють його справжні ім'я та біографію", - резюмує видання.

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов.

Пізніше з'ясувалось, що їх справжні імена - Олександр Мішкін та Анатолій Чепига, і вони російські розвідники.

Читайте також: "Боширов"-Чепіга і "Петров"-Мішкін. Що відомо про пригоди "солсберійських туристів"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування