У Мінфіні заявили про "страшний саботаж" єдиного вікна на митниці

Субота, 13 жовтня 2018, 13:17

Впровадження закону щодо оптимізації здійснення контрольних процедур під час переміщення товарів через митний кордон України та законодавчого запровадження механізму "єдиного вікна" на митниці на даний момент саботується.

Про це під час засідання митного комітету Європейської Бізнес Асоціації у п’ятницю повідомив директор департаменту митної політики міністерства фінансів Олександр Москаленко, передає УНІАН.

"Те, що я бачу зараз – страшний саботаж на середньому рівні... Ми зробили висновок, що легкої прогулянки не передбачається", - сказав він.

За словами Москаленка, закон №7010, що набув чинності, став "несподіванкою" для контролюючих органів: "На митників несподівано звалився весь екологічний контроль. Вони не знали, що їм сьогодні треба перевіряти висновки на транскордонне переміщення вантажів і так далі".

При цьому, для нього нинішні труднощі імплементації закону не стали великою несподіванкою.

"Ми попереджали комітет, і розробників, що запуск цього перехідного періоду призведе до тримісячного колапсу, поки не буде все затверджено", - пояснив Москаленко.

За його словами, Мінфін вже готує проект постанови, якою планується замінити діюче рішення Кабміну "Деякі питання здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України". Також планується прийняти низку інших нормативних актів для поліпшення ситуації.

Нагадаємо, відповідний законопроект щодо "єдиного вікна" №7010 було прийнято Верховною Радою 5 липня, але 27 липня було накладено ветопрезидентом України.

Питання викликали зміни до законів "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" та "Про державну підтримку сільського господарства України".

Згідно з ними, спеціальні вагони для перевезення зерна віднесені до техніки та обладнання для агропромислового комплексу, на придбання яких сільськогосподарським товаровиробникам надається державна підтримка за рахунок коштів бюджету.

6 вересня Рада з другої спроби ухвалила закон про "єдине вікно" на митниці. 29 вересня президент Петро Порошенко підписав закон про "єдине вікно" на митниці.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...